maandag 27 september 2010

Naar de bibliotheek

Vandaag gingen we voor de eerste maal dit schooljaar naar de bibliotheek van Halle. We vertrokken te voet, gelukkig dat de voetgangers nog over de Bospoortbrug mogen :-) . In de bib gaf de bibliothecaris ons een uitleg over de jeugdafdeling. Zo kwamen we te weten waar de leesboeken, informatieboeken, strips,... zich bevinden.We weten nu ook hoe de boeken gesorteerd staan en hoe we op zoek kunnen gaan naar een bepaald boek. Nadien kregen we de tijd om elk 2 boeken uit te lenen. Voor sommigen was dit een moeilijke opdracht omdat ze niet konden kiezen uit de vele leuke boeken. Gelukkig gaan we dit schooljaar nog regelmatig terug...
VEEL LEESPLEZIER !!!





zaterdag 25 september 2010

Kundry speelt cello

Wauw... Kundry is gestart met cello spelen. Op vrijdag krijgt ze les en vermits het wat te gevaarlijk is om haar prachtig instrument in de wagen te laten, konden we haar in de gangen van de school betrappen met haar instrument. Of euh... we zagen een instrument wandelen met een lief meisje achter ;-)  Ze zag het zitten om een kleine demonstratie te geven in ons klasje. Voor het instrument nog maar even te bespelen, vonden wij dat er al aardig veel mooie klanken uit de cello kwamen. Over enkele maanden horen we haar graag nog eens opnieuw... Succes ermee, Kundry!
Enne...er zijn nog wel meer muzikale gasten in onze klas. Ook zij zullen ons binnenkort hun talenten eens laten horen. Wij kijken er al naar uit!

donderdag 23 september 2010

Hieperdepiep voor Sukien

Sukien werd vandaag 9 jaar. Weer feest in onze klas en we werden verwend met lekkere cake. Geniet nog van je verjaardagsfeestje!!!

maandag 20 september 2010

De staartdeling

Vorige week zijn we gestart met de staartdeling. Hier en daar zat er iemand met de handen in het haar en vroeg zich af: "wat moet ik nu weer waar schrijven?" Gelukkig kwam juf Nancy (de taakjuf) ons een handje helpen. Vandaag liep het al veel vlotter. We beginnen het zelf heel fijn te vinden om met de staart een deling op te lossen... :-)

vrijdag 17 september 2010

Gelukkige verjaardag, Aurélie!

Vandaag is Aurélie jarig. Ze is nu 9 jaar. Proficiat!!!
De appelcakejes vielen in de smaak bij ons allemaal, bedankt!

Ik ben ik

Deze week heeft iedereen het gedicht "ik ben ik" van Raf Missorten voorgedragen. Wauw, wat ging dat goed. Er waren al verschillende kinderen bij die prenten en materiaal hadden gezocht om het naar voor brengen nog aangenamer te maken... Tijdens de tekenles hebben we onszelf getekend, kijk maar naar de resultaten. Knap hé! Je kan onze kunstwerkjes, aan de klas in de gang, komen bewonderen...

vrijdag 10 september 2010

Boekenbeurs

Ons bezoekje aan de boekenbeurs.

Raf Missorten vertelt...

Egon is jarig

Hiep hiep hoera,
we vierden vandaag de verjaardag van Egon in de klas. Hij wordt zaterdag 9 jaar.
Mmmm... lekkere cake!

donderdag 9 september 2010

Naamgedichten

We leerden vandaag een naamgedicht schrijven. Het was wel even zweten en zwoegen maar iedereen had een knap resultaat. Wie een korte naam had was snel klaar maar de kids met een lange naam hebben in de klas eens goed gevloekt ;-)    Lees alvast de naamgedichten van Raf en Liam:

Rood is niet mijn lievelingskleur
Alleen maar blauw
Frikandel, waarom heb ik toch zo'n korte naam...

Lol maak ik graag
Ik ben een man
Anderlecht, daarvan ben ik fan
Melk is mijn favoriete drank

maandag 6 september 2010

Taalknobbels

Vandaag kregen we plots een pakje in onze klas. Het was een rolletje waar een kaartje aan hing met de volgende tekst: "Zijn jullie taalknobbels? Zouden jullie dit raadsel kunnen oplossen???" Het waren 2 gedichten maar er waren woordjes uit weggelaten. En ja hoor, het is ons snel gelukt om de gedichten terug volledig te maken... Deze gedichten zijn van Raf Missorten. Vrijdag mogen we deze schrijver in het echt ontmoeten want hij komt ons, tijdens de boekenbeurs, vertellen over zijn boeken.
Wat zijn we benieuwd om de schrijver van deze knappe gedichten te zien...

zondag 5 september 2010

Onze klasafspraken

Wij steken onze vinger in de lucht als we iets willen zeggen:

Bravo!
Wij hebben respect voor het materiaal:
Foei!
Wij leren onze lessen en maken ons huiswerk:
Heel flink!

Wij zijn beleefd en vriendelijk:
Zo niet hé!

Wij houden de klas netjes:
Opruimen die rommel!

Wij letten goed op:
Dit wordt straf schrijven!

Wij vliegen erin!

Vrijdag maakten we allemaal een kleurrijke vlieger. We hingen deze aan de klasdeur. Door onze vliegers op te laten werd het startschot gegeven van ons nieuw schooljaar. En zo weet iedereen dat wij erin zullen vliegen!

Welkom iedereen!

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Jullie zitten nu al in het 4de leerjaar en ik hoop dat het een leuke en leerrijke tijd wordt. Als jullie beloven zich in te zetten en zich aan de afspraken te houden, dan kan het schooljaar niet stuk. Op onze weblog kan je regelmatig terecht voor foto's, weetjes en informatie over ons klasje.
Alvast veel lees- en kijkplezier het komende schooljaar!
Welkom in 4B