vrijdag 29 oktober 2010

Gelukkige verjaardag, Miro

Vandaag mochten we op school de verjaardag vieren van Miro. Voor zijn 9de verjaardag had hij lekkere cake mee voor ons allemaal. Maak er een fijn Halloweenverjaardagsfeestje van!

ELFJES

Deze week leerden we in de klas elfjes schrijven. Een elfje is een gedicht dat bestaat uit 11 woorden, met eenzelfde opbouw.
Deze elfjes zagen we in de klas:


 Hierna enkele elfjes die door ons geschreven werden:

                    Halloween
                    altijd griezelig
                    mensen zijn bang
                    heksen spoken spinnen dracula
                    boe !
                                         Ethan

          Voetbal
          cool zeg
          leuk maar moeilijk
          daar is de bal
          goal !
                     Liam

                              Harp
                              heeft snaren
                              ik krijg les
                              mooi instrument vind ik
                              ting !
                                                 Eline



Al onze elfjes kan je
lezen in onze elfenboom:

woensdag 27 oktober 2010

Heksen !!!

Deze week mochten we ons allemaal uitleven op een klomp klei. Eerst kneden, kneden en nog eens kneden...
Nadien boetseerden we een heksenhoofd uit onze klomp.




Niet gemakkelijk, maar na wat herbeginnen en herkneden en herbeginnen ... bekwam iedereen een knap resultaat. Het versieren van onze heksen was ook nog een fijne bezigheid.  Kijk maar naar ons resultaat ... BOEH !!!!

maandag 25 oktober 2010

Onze bibzak

Vorige week knutselden wij op school een handige bibzak. Toen we vandaag naar de bib gingen maakten we hier voor de eerste keer gebruik van. Knap hé...


donderdag 21 oktober 2010

Behendigheidspiste

Vandaag hingen de kids van 4B de stoere held uit op hun fiets. In samenwerking met de politie konden we een groot parcour opstellen op onze speelplaats. We waagden ons op een brede en een smalle wipplank. De acht rijden lukte vrij goed. Het slalommen tussen de paaltjes vormde ook voor ons geen problemen maar het rondje draaien met de ketting zorgde wel voor rare taferelen... :-) Hier en daar gebeurde er wel eens een valpartij maar zonder verdere schade... Het was alleszins een fijne fietservaring!!!





dinsdag 12 oktober 2010

Naar de zoo van Antwerpen

Wat een superleuke dag vandaag! We gingen een hele dag op leeruitstap naar de zoo van Antwerpen. Het reizen met de trein was voor velen al een hele ervaring. Eénmaal in de zoo waren we wel even een drukke bende, iedereen was wat overdonderd door alle dieren die we zagen! We kregen er een leerrijke rondleiding door een gids. Na ons middageten trokken we nog even met de juf door de zoo om naar de dieren te gaan kijken die we nog niet hadden gezien. Kijk even mee naar onze foto's:

Aan het station van Halle.


Kijk, Khai Mook!



De aapjes, onze vriendjes!


Wie is hier de aap?   ;-)








De aapjes van onze klas!!!

Of zijn dit de aapjes van 4 B ???



vrijdag 8 oktober 2010

dubbel feest

Dit weekend is het dubbel feest want we hebben 2 jarigen in de klas. Estée verjaart vandaag. Ze had lekkere zelfgebakken cakejes mee en een boek van Geronimo. Victor wordt morgen 9 jaar. Hij trakteerde de klas met 2 boeken van onze dikke leesvriend Geronimo Stilton. Onze klasbieb is dus 3 leuke boeken rijker. Dankuwel!

donderdag 7 oktober 2010

Naar het bos

Wat een fijne dag vandaag. Deze voormiddag trokken we met de bus naar het Hallerbos. Daar stond een lieve gids, Ella, ons al op te wachten. We gingen samen met haar op zoek naar de paddenstoelen in het bos. De berkenzwam, het elfenbankje, de rode koolzwam, de buikzwam, de roestbruine kogelzwam,... kunnen wij nu al vlot herkennen. Met een loep en spiegel konden we de paddenstoelen goed onderzoeken. We speelden ook fijne spelletjes rond de verschillende paddenstoelen. De flinke wandeling in de goede lucht deed ons echt wel deugd...









maandag 4 oktober 2010

Werelddierendag

 Vandaag hadden we nieuwe bewoners in onze klas. Omdat het dierendag is heeft de juf 2 gasten uitgenodigd. Ethan nam zijn hamster Max mee naar school. Hij verstopte zich de hele dag in zijn huisje, nochtans maken de lieve kindjes van 4B nooit lawaai...

Victor nam zijn gekko, Joeki, mee. Een gekko is een salamander. Joeki is een heel mooi diertje. Het is een nachtdier. Hij leeft thuis in een terrarium en eet sprinkhanen en muizen. Wist je dat een gekko zijn staart kan afwerpen als iemand er wil aankomen. Er groeit dan een nieuwe staart weer aan.


De andere kinderen van de klas hadden een foto van hun huisdier meegenomen en vertelden uitvoerig over hun lievelingsdier. Wat hadden ze veel te vertellen... In de namiddag werden we in 6 groepen verdeeld en werkten we in groepjes rond dierenopdrachten. Om de 10 minuten moesten we doorschuiven naar de volgende opdracht. Het werd een heel fijne en leerrijke dierennamiddag! Iedereen had goede voornemens om vandaag nog goed voor zijn huisdier te zorgen. Julie ging haar konijn een nieuw trucje leren. Benieuwd of haar dat gelukt is... Kian zou een nieuw hok kopen voor zijn konijn. Enkele anderen gingen het hok van hun huisdier helemaal schoon maken. Beloftes waargemaakt??? Ethan ging vandaag, speciaal voor dierendag, zijn hamster mooie kleedjes aandoen. Spijtig dat we daarvan geen foto konden nemen... ;-)
Nog een fijne dierendag, lieve huisdiertjes!




zondag 3 oktober 2010

Caro, 9 jaar!

Op zaterdag 2 oktober is Caro verjaard. Ze had voor elk van ons een zakje voorzien met allerlei lekkers. Leuk.. Caro schonk ook een boek aan de klas voor de klasbib. Dankuwel!