woensdag 17 november 2010

Soldaat op bezoek

Gisteren hadden we in onze klas een echte soldaat op bezoek. Hij vertelde ons uitgebreid over het leger : de landmacht, de luchtmacht en de zeemacht. Soldaat Van Boven zit bij de artillerie. Iedereen was geboeid door de verhalen. Victor en Miro waren goed op de hoogte als het ging over wapens. Soldaat Van Boven verwittigde wel dat het leger helemaal niet kan vergeleken worden met de vele spelletjes die de kinderen spelen op de nintendo, wii, playstation, pc,...


















Na de uitgebreide uiteenzetting gingen we naar buiten om zelf te ervaren hoe het is als soldaat in het leger. De vriendelijke soldaat veranderde plots in een strenge officier... Het lopen in de 3 rijen ging al niet gemakkelijk. Ook de dril nadien was wel even afzien. Enkele kinderen kregen zelfs een opmerking over hun vuile schoenen. (Dus : schoenen poetsen hé mama's ;-)  )
De soldaat op bezoek was een leuke ervaring en de juf heeft alvast enkele ideetjes opgedaan om de kinderen netjes in een rij te laten lopen en de babbelaars de mond te snoeren :-)

2 opmerkingen:

morena zei

dit was kie cool xd

Anoniem zei

de eerste de beste soldaat